Priroda je bila moj učitelj – Vizija Viktor Schaubergera

Ovo je fascinantan dokumentarac autora Tom Browna, ‘Priroda je bila moj učitelj – Vizija Viktor Schaubergera’ koji prikazuje prirodnu filozofiju poznatog austrijskog znanstvenika-šumara Viktor Schaubergera, koji je razvio svoj vlastiti način shvaćanja prirodnih načela i oponašajući ih razvio mnoge strojeve i korisne načine kako upregnuti prirodnu energiju na ne-destruktivan način.

Iako je njegovo najpoznatije otkriće – ‘leteće tanjure’, navodno koristio Hitler i za koga je pod prisilom radio, Viktor Schauberger je u duši uvijek ostao samo skromni šumar, kako je i započeo svoj život, koji je duboko poštivao prirodu i njene sile….

Odrastao je među veličanstvenim austrijskim šumama, i želja mu je bila raditi kao šumar kao i njegov otac, djed, pradjed i pradjedov otac, prije njega.

No, život je htio da se Viktor daleko od mira i samoće velike planine i šume bori za očuvanje Zemlje, šume i rijeke od ljudske eksploatacijske prirode, već 1920.Priroda je bio njegov učitelj – kroz razumijevanje prirodnih načela. Promatrajući gibanje vode koja teče, dao je svijetu viziju o tome kako tehnologija može biti transformirana za pružanje besplatne, nezagađujuće energije za našu upotrebu. On je upozorio na posljedice, kojima se čovječanstvo suočava danas, ako se trenutni razvoj tehnologije koja sije smrt nastavi ovim smijerom.

Ja mogu generirati suctionalne prirodne sile, koje djeluju posredno i potpuno su nemjerljive. Struje zraka ne mogu se uočiti, ali one gotovo neprimjetno hlade, tako nešto događa se, npr. kada udahnete zrak, a prije toga stavite dlan ruke na usta. Iako nema nekog logičkog i mjerljivog razloga, osjetit ćete hladnoću na dlanu…… Stoga je pogrešno reći da sam ovim izumom kopirao ciklone i tajfune tropskih krajeva.  – — Viktor Schauberger, Implosion Magazine, No. 83, p. 17

 

Umro je izdan od istih onih koji su mu obećali pretvoriti njegove snove u stvarnost – gangstera komercijalizacije, koji su mu sve oduzeli, a niti on niti priroda od toga nisu imali ništa.

Godine 1958, tada malo poznat čovjek velike vizije dobio je poziv iz Amerike kojeg jednostavno nije mogao odbiti: potpuna i bezuvjetna financijska potpora za rad na njegovom – projektu implozije – projektu kojeg je obećao dati čovječanstvu besplatno – čistu energiju koja će osim što je besplatna vratiti i ravnotežu u prirodu. I tako, unatoč pogoršanju svog zdravlja, stariji austrijski ‘šef šuma’, Viktor Schauberger, skupio je sav materijal svog životnog djela i otputovao u Ameriku – u kojoj će usput i primiti predugo-zakašnjelo priznanje za svoja fascinatna otkrića!

Nevještog u komercijalnim poslovima, Viktor međutim, ne samo da se nije opario, već je tamo boravio u savršeno isplaniranom ‘virtualnom zatvoru’ sve dok fantomski biznismeni i vlasnici tvrtke koja ge dovela, nisu uspijeli raznim pravnim manipulacijama prisvojiti i poslijednji dio njegove nevjerojatno opsežne baze podataka, patenata, kao i dovršenih i nedovršenih istraživanja…… Potpuno slomljen i uplašen, Viktor se napokon uspio vratiti kući u Austriju, gdje je i umro samo 5 dana kasnije…

Tko je bio taj čovjek, Viktor Schauberger, i kakva su to bila njegova revolucionarna otkrića koja su izazvala metodička poništenja njegove ideje i dijabolično uništenje njegove želje u život?Ovaj dokumentarni film prikazuje sve šokantne detalje njegova životnog puta – prijedloge, izume, kao i predviđanja koja su tako snažnu uznemirila establišment.Ovaj dokumentarni film slavi Viktorovu vjeru u spasitelja i osloboditelja, u običnu vodu – krv na zemlji. Svjedočit ćete zapanjujućem doprinosu jednog izuzetnog čovjeka koji je pokušao osvijestiti i preusmijeriti planet, sa njegovog očajnog i samouništavajućeg puta i to još davnih 1920-ih i 1930-ih godina. Ovaj video je snimljen 1990-ih i samo je pokušaj rehabilitacije ovog znanstvenika-proroka, čije nevjerojatno opsežno dijelo je uglavnom tajno i dobro sakriveno od onih koji su ga otuđili od čovječanstva, jer ugrožava njihovo ‘trpanje u džepove’, a vjerojatno razni dijelovi njegovih otkrića polako kapaju na svijet, prethodno dobro upakirani, izdizajnirani, unovčeni kao najsuvremeniji i revolucionarni proizvodi……

Leave your vote

1 thought on “Priroda je bila moj učitelj – Vizija Viktor Schaubergera

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

News & TV


Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

go to top