NATO u pripremama za rat s Rusijom u Europi

Stars and Stripes izvješćuje da zapovjedništvo NATO kopnenih snaga koristi iste tehnike koje je koristio protiv talibana u Afganistanu u pripremama svojih vojnika za rat s Rusijom u Europi. Pozivajući se na ‘rusku agresiju u Ukrajini i brigu NATOa za svoje južne granice’, NATO radi na poboljšanju spremnosti i usredotočenosti.

‘Političko vodstvo je monolitno, vojna struktura postrojena, a fokus i energija usredotočeni’ – veli tako novinarima general John W. Nicholson (foto desno), zapovjednik NATO kopnenih snaga – ‘Ove prijetnje stabilnosti u svijetu koji nas okružuju,  posebno na istoku i jugu, kanalizirali su energiju političkog i vojnog vrha Saveza točno u tom smijeru.” – zakljućuje briljantni um visokoškolovanog vojnika koji ni u najluđim morama ne propitkuje naredbe koje prima.

U četvrtak, britanski ministar obrane Michael Fallon rekao je kako vjeruje da Rusija predstavlja “stvarnu i prisutnu opasnost” za baltičke državae Latviju, Litvu i Estoniju i neophodno je da se NATO priprema za agresiju iz Rusije  “u kojem  god obliku dolazila” – jer se očekuju i Ruske ‘prikrivene taktike’ udara na suverinitet Baltičkih država. Dana 24. veljače, NATO će iskoristiti proslavu nezavisnosti Estonije za paradu svojih snaga 300 metara od ruskog teritorija, što su rusi već ocjenili provokacjom.

NATO u pripremama za rat s Rusijom u Europi

Ranije ovog mjeseca general Leonid Ivashov, bivši šef za vanjske odnose Ruskog Ministarstva obrane i sadašnji predsjednik Akademije geopolitičkih studija, je rekao kako je Rusija u ratu s NATO-om i Zapadom: “Navodno su se dužnosnici Europske unije i američki državni tajnik John Kerry sposvetili proučavanju rada i nauka dr Goebbelsa … Oni danas predstavljaju sve suprotno od stvarnosti…. To je jedna od formula koju su nacistički propagandisti najuspješnije proveli… Oni optužuju stranu koja se brani za agresiju. Ono što gledamo u Ukrajini i Siriji je Projekt Zapada, nova vrsta ratovanja: na oba mjesta možete vidjeti jasan anti-ruski pristup, a kao što je poznato, ratovi danas počinju psihološkim i Informacijskim ratnim operacijama….. Pretpostavljam da  Ministarstvo vanjskih poslova razumije da smo u ratu”, rekao je Ivashov.

20.2.2015. – Tchernukhino, Ukrajina (snimljeno 17.2.) –  Ukrajinske vojnike tijekom predaje napala vlastita vojska  – Novoruska vojska štitila evakuaciju ratnih zarobljenika

 

20.2.2015. – Mladi Ukrajinski vojnik ranjen kod Debaltseva shvaća prirodu oligarha-ratnog huškač Waltzmana i predsjednika-poslušnika

 

20.2.2015. – Rusija raspoređuje Nebo-M Radar sisteme kao odgovor na NATO prijetnje

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

News & TV


Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

go to top