Bernard-Henri Lévy – filozofski guzonja rata

Bernard-Henri Lévy je filozof koji nije puno naučio na sveučilištu, novinar koji stvara vlastiti koktel istine, mogućeg i totalnih laži, redatelj opskurno bezvrijednih filmova i pisac bez vlastitog opusa. On je ikona ovog ispraznog medijskog društva, vjerno mu služi kao komunikator ili PR majstor

On je ponosni sefardski Židov koji ne dvoji puno kada se samoproglašava glasom morala u društvu i svjetskoj politici. Uvjeren je da je Izrael primjer demokracije.

Dakle, taj i takav Bernard-Henri Lévy jest, da pojednostavimo, ratni huškač, čovjek koji je mjesecima i godinama po raznoraznim televizijama huškao na rat protiv Libije, a sad, da mu ne bude dosadno, huška na rat protiv Irana.

Bernard-Henri Lévy - filozofski guzonja rata

Kakav je to lik najbolje dokazuje priča o njegovoj bijeloj košulji, koja otkopčana da se vide preplanule grudi – često zajedno s njim gostuje na televizijama. To postaje važan element njegova psihološkog profila. Pokušajte i sami tako otkopčati košulju: shvatit ćete da ovratnik vaše košulje nespretno pada, a kod gosp. Bernarda – ovratnik uvijek stoji savršeno. To je zato što je Levyjeve košulje posebno dizajnirao poznati košulja-majstor Charvet. Troškovi za takav zahvat penju se do 400USD, ali to nije problem, jer je dotični gospon i veoma bogat, štoviše, nedavno je imenovan među top 100 najbogatijih u Francuskoj…

 

Pas rata opet laje – Bernard-Henri Levy najavljuje početak rata u Siriji

Utjecajni francuski cionist Bernard-Henri Levy, koji je odigrao ključnu ulogu u NATO-voj intervenciji na Libiju, sada se nada da će ponoviti isti scenarij u Siriji.

U svojoj ratnohuškačkoj stalnoj tjednoj kolumni u ‘Le Point’ časopisu pod nazivom ‘Kraj igre u Siriji’, francuski recimo-filozof Bernard-Henri Levy tvrdi da sirijske oporbene figure, s kojima je on u stalnom kontaktu, imaju jedinstven stav da vojna intervencija, u Libijskom stilu, može biti jedini način da se svrgne režim u Damasku. Svoj članak završava sa kvazi-službenom objavom rata sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu.

Bernard-Henri Lévy - filozofski guzonja rata

Levy, koji se u svojoj zadnjoj knjizi pohvalio jakim utjecajem na francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, priznao je da su se njih dvojica urotili da marginaliziraju francusko ministarstvo vanjskih poslova, kako ne bi ometalo NATO intervenciju u Libiji.

Ovdje, u kolumni, pak, otkriva svoje tajne napore koje je uložio poslijednjih nekoliko mjeseci u razgovorima sa sirijskom opozicijom kako bi mu dali potporu u njegovoj, kako je naziva, ‘Gaddafijevoj teoriji’. On tvrdi da je NATO intervencija u Libiji postavila ‘presedan’ u 21. stoljeću za razvoj nove doktrine svrgavanja autoritativnog režima.

Nadalje – on otkriva da je njegov tajni rad iza scene započeo prije 6 mjeseci tajnim sastankom s bivšim sirijskim potpredsjednikom Rifaatom Assadom. To bi moglo biti i objašnjenje za Rifaatov iznenađujući govor prošlog tjedna, kad je javno pozvao predsjednika Assada da odstupi, a Sirijce pozvao na oružani ustanak. U kolumni priznaje i svoje brojne huškačke sastanke s oporbenjacima i vojnim licima koji su dezertirali, jer veli da su mu oni na diskusijama i sastancima rekli da podržavaju ‘vojnu intervenciju’

S druge strane, Levy kaže da je i ‘novonastala regionalna sila koja se zove Katar’ iza najnovije inicijative Arapske lige o Siriji, što je dio plana inspiriran ‘libijskim presedanom’.

Bernard-Henri Lévy - filozofski guzonja rata

Levy doslovce kaže: ‘Kao u Libiji? Da, kao što je bilo u Libiji. To je ‘libijski presedan’ još jednom. Ista sila, dapače, iste snage proizvode isti učinak. Kako oni koji su uključeni to ne vide? Zar autizam sprječava Bashara al Assada u razumijevanju toga da ista koalicija koja je srušila Gadafija dolazi ponovno ujedinjena da njega obori?’

Koji vrhunski filozof. Koje izražavanje. Nema druge nego čestitati majci prirodi na hibridu kojeg je stvorila. Lik koji se iz petnih žila trudi biti filozif koji mijenja svijet, ali na njegovu žalost – glupost mu curi iz svih otvora na tijelu. I pretvara se u ljigavu smjesu u dodiru sa zrakom. A na žalost cijelog čovječanstva – njegovi planovi se i obistine. Obistine se zato što današnja sila koja mijenja svijet nema ni dušu, ni srce, ni mozak, ni oči, ni uši – i ne znaš onda kako da se boriš protiv nje, kad nema ni tijelo da ga udariš. Ima samo svoje pse koji laju i ako jednog ubiješ – sila se prošeta drugim putem – i stvori nova tri psa.

Najzanimljiviji dio informacije objavljene u članku Levyja jest broj sirijskih oporbenjaka koji su se priklonili ‘intervenciji’. Tako on veli da kad je prošlog ljeta razgovarao s njima – nitko nije bio za intervenciju, štoviše, svi su je se grozili i ‘intervencija’ je bila tabu tema… Ali sada – sada su svi za intervenciju. Možemo samo pretpostaviti da se u novom posjetu sirijskim oporbenjacima Levyju pridružila i prije navedena ‘sila koja mijenja svijet’, jer samo ona može biti objašnjenje ovako naglog predomišljanja. Pitanje je samo s koliko je nula bila ta sila kojom je Levy uspio isposlovati promjenu mišljenja.

‘Rat je proglašen protiv Assada’ – završava svoje lajanje Bernard-Henri Levy.

Nekoliko činjenica o okupatorskoj poslovnici Amerike

– u 2011. po zakonu koji je donijela Obamina administracija, svaki američki porezni obveznik plaća 21,59 USD za vojnu pomoć Izraelu.

– do 2007. Amerika je izdvajala godišnje tri milijarde dolara za vojnu pomoć Izraelu. Obama pomoć još povećava.- 2009. Obama je odredio 10-mjesečnu zabranu izgradnje naselja u okupiranim palestinskim područjima, ali je specijalno dozvolio Izraelu izgradnju 3000 kuća u okupiranom istočnom Jeruzalemu i 1600 u okupiranoj Zapadnoj obali.- početkom ove godine Obama je autorizirao prodaju 55 ‘bunker busters’ raketa. 5000 istih takvih tajno je prodano u posljednje dvije godine. Tajno, kako ne bi došla na vidjelo priprema za rat protiv Irana.- nakon palestinskog primanja u UN, Obama je prestao novčano pomagati UN /80 mil. USD/ kako bi pokazao potporu Izraelu.- od 2009. Obama je potrošio najmanje 55 mil USD na projekte za pomoć židovima koji se žele doseliti u Izrael- tijekom svoje prve godine u Bijeloj kući, Obama je donirao 3,9 USD za izraelske škole i bolnice. Palestinci nikad nisu dobili ni dolara.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

News & TV


Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

go to top