Upoznajte glavnog Monsanto lobistu: Barack Obama

Upoznajte glavnog Monsanto lobistu: Barack Obama

Tijekom svoje kampanje 2008. za predsjednika, Barack Obama, još s etiketom ‘nade’, davao je signale javnosti kako on razumije problematiku GMOa. Nakon što su uhićeni neki od ključnih anti-GMO aktivista, Obama je izjavio:’Ljudi moraju znati kad im je hrana genetski modificirana, jer Amerikanci imaju pravo znati što kupuju’. Obećao je novu eru i novu administraciju ‘osjetljivu na potrebe ljudi’.

Onda je došla stvarnost.

Aktivisti koji su se borili bar za obavezno oznaćavanje GMO hrane, ostali su šokirani kada su vidjeli kako je novi predsjednik ključne položaje za pitanja prehrane u vladi dodjelio, nikom drugom, doli ljudima iz Monsanta.USDA – kao direktor Nacionalnog instituta za hranu i poljoprivredu, došao je Roger Beachy, bivši direktor Monsanto Danforth Center.

Kao zamjenik povjerenika FDA, nove službe za sigurnost hrane, sramotno je postao  Michael Taylor, bivši potpredsjednik za javne politiku Monsanta. Taylor se odmah ‘proslavio’ proguravši instrument kojim se Monsantu odobrava upotreba genetski modificiranog goveđeg hormona rasta…

Novi povjerenik agencije USDA (gospodar za prehrambena pitanja) i guverner Iowe, Tom Vilsack, osnovao je nacionalnu skupinu ‘Biotehnološko Partnerstvo’, i za to je dobio nagradu ‘Guverner Godine’ — od Biotechnology Industry Organization, kojeg su članovi, većinom iz Monsanta.

Novi trgovinski predstavnik poljoprivrede, koji će svim žarom ‘gurati’ GMO u izvoz, postao je Islam Siddiqui, bivši lobist Monsanta.

Novi savjetnik u USDA, postao je Ramona Romero, koji je bio savjetnik drugog GMO-diva, DuPonta.

Novi šef USAID-a postao je Rajiv Shah, koji je prije radio na ključnim položajima Fundacije Billa i Melinde Gates, glavnih financijera GMO istraživanja.

Valja se sjetiti kako je Hillary Clinton, prije radila za odvjetničku firmu Rose, koji su glavni savjetnici Monsanta.Obama je za vrhovnog suca nominirao Elenu Kagan, koja se kao savezni sudac ‘proslavila’ kad je pred Vrhovnim Sudom ‘založila’ za Monsanto u slučaju Monsanto protiv Geertson.

Tako je Obama složio ‘ekipu’ koja će ‘krčiti’ put Monsantu i ostalim GMO tvrtkama. Iz ove perspektive, kampanja Michelle Obame za kućne vrtove i zdravu hranu — izgleda kao diverzija —- ili priča za naslovnice, koja će zasjeniti ono što njen suprug doista radi.

Ne čini se slučajno ni to što su dva najveća ‘obožavatelja’ Obame, Bill Gates i George Soros, kupili 900.000 i 500.000 dionica Monsanta u 2010.Obama je jedna velika pogreška. On je bio i još uvijek jeste, Monsantov čovjek u Washingtonu. Ovaj tekst je posvećen onima koji se bore za zdravu prehranu i protiv GMOa, a još uvijek vjeruju kako je Obama svjetionik u mračnim vremenima.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

News & TV


Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

go to top