7. godina poslije Gadafija

7. godina poslije Gadafija

Posljednji audio snimak Muammara Gaddafija, kojim se obratio svojoj obitelji, nekoliko sati prije nego što je mučen i ubijen. Milijuni su uživali u mučenju njegovog izmrcvarenog tijela gotovo u realnom vremenu, putem društvenih mreža. I danas te video snimke slobodno je gledati na YouTubu.

Na ovaj dan prije 7 godina Muammar Gaddafi i njegov sin Mutasim, zajedno s desetak libijskih vojnika, raketirani su i zarobljeni na bojnom polju kraj Sirte i bili mučeni danima.. NATO je Rezolucijom 1973 ovjerio svoju intervenciju u Libiji. Ujedinjenu Afriku razbila je Južnoafrička Republika svojom izdajom i potpisom. Bitka je završila, a od tada se širi terorizam i kriminalitet, a gospodarstvo zemlje srušilo se.

Možete li zamisliti da od 2011. godine nije proveden nikakav građevinski projekt u Libiji?! Možete li zamisliti da od 2014. građani mogu povući samo 500 dinara (oko 70 američkih dolara) od svog novca na svojim bankovnim računima i mogu se povući samo jednom mjesečno?! .. i za to moraju stajati satima pred bankama…

Možete li zamisliti da od 2011. godine nije proveden nikakav građevinski projekt u Libiji?! Možete li zamisliti da od 2014. građani mogu povući samo 500 dinara (oko 70 američkih dolara) od svog novca na svojim bankovnim računima i mogu se povući samo jednom mjesečno?! .. i za to moraju stajati satima pred bankama...

Amerikanci ne samo da su dolazili u zemlju ubijati, dolaze 10 godina kasnije i proizvode film koji  prikazuje kako je ubojstvo libijskog naroda bilo bolno za njihove vojnike.

Amerikanci ne samo da dolaze u zemlju i ubijati, dolaze 10 godina kasnije i proizvode film koji govori i prikazuje kako je ubojstvo libijskog naroda bilo bolno za njihove vojnike.

Veterani alQaede na čelu nove Libije

Abdel Hakim Belhadj sada posjeduje najveću zrakoplovnu kompaniju u Libiji, koju je utemeljio tri godine nakon pada libijske države, iako je bio oslobođen iz zatvora 2010. i nije imao više od 10.000 libijskih dinara na svom bankovnom računu. Belhadj je jedan od terorista koji pripadaju al-Qaidi, s kojima se borio u Afganistanu 1980., potajno vratio u Libiju 1996. godine, nakon što je stvorio grupu pod nazivom „Libijska Borbena Grupa”, čiji je cilj bio izvršiti atentat na libijskog vođu Muammar Gaddafija.

Tijekom rata u Libiji 2011. godine, Belhadj je bio jedan od plaćenika koji se borio pod zapovjedništvom NATO-a, bio je vođa oružane terorističke policije koja je sudjelovala u oduzimanju i uništenju državnih institucija u Tripoliju.

Tijekom rata u Libiji 2011. godine, Belhadj je bio jedan od plaćenika koji se borio pod zapovjedništvom NATO-a, bio je vođa oružane terorističke milicije koja je sudjelovala u oduzimanju i uništenju državnih institucija u Tripoliju.

Američki senator John McCain posjetio je Tripoli 2012. godine kako bi Belhadju predao humanitarnu nagradu za sudjelovanje u rušenju libijske države!

Američki senator John McCain posjetio je Tripoli 2012. godine kako bi Belhadju predao humanitarnu nagradu za sudjelovanje u rušenju libijske države!

Prije mjesec dana britanski veleposlanik u Turskoj ispričao se u ime svoje vlade jednom od najopasnijih terorista u Libiji, a razlog za ispriku bio je da su bili uključeni u predaju Belhadja libijskim vlastima 2004. godine.

Prije mjesec dana britanski veleposlanik u Turskoj ispričao se u ime svoje vlade jednom od najopasnijih terorista u Libiji, a razlog za ispriku bio je da su bili uključeni u predaju Belhadja libijskim vlastima 2004. godine.

Vizija Ujedinjene Afrike

U obalnom gradu Sirte 9. listopada 2010.  održan je izvanredni summit Arapske lige i arapsko-afričkog summit kojim je najavljeno osnivanje ujedinjene Afrike. Promoviran je Arapski zlatni dinar (protuvrijednost čija u zlatu se čuvala u Sirtu). To je bio znak za uzbunu kolinijalne elite.

U obalnom gradu Sirte 9. listopada 2010.  održan je izvanredni summit Arapske lige i arapsko-afričkog summit kojim je najevljeno osnivanje ujedinjene Afrike. Promoviran je Arapski zlatni dinar (protuvrijednost čija u zlatu se čuvala u Sirtu). To je bio znak za uzbunu kod kolinijalne elite.

VEzano:

Mučenje Džamahirije ili zašto se Zapad tako panično boji Gadafija

NATO razara vodovod, jedini izvor pitke vode za 4,5 milijuna ljudi

INTERVJU Pukovnik Ilya Korenev – Kako i zašto je okupiran Tripoli i kako sam se sa Gaddafijem spasio iz grada

Gadafi: ‘NATO ljudi srušili ste branu koja spašava EU od vala izbjeglica’

Leave your vote

1 thought on “7. godina poslije Gadafija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

News & TV


Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

go to top