7. godina poslije Gadafija

7. godina poslije Gadafija

Posljednji audio snimak Muammara Gaddafija, kojim se obratio svojoj obitelji, nekoliko sati prije nego što je mučen i ubijen. Milijuni su uživali u mučenju njegovog izmrcvarenog tijela gotovo u realnom vremenu, putem društvenih mreža. I danas te video snimke slobodno je gledati na YouTubu.

Na ovaj dan prije 7 godina Muammar Gaddafi i njegov sin Mutasim, zajedno s desetak libijskih vojnika, raketirani su i zarobljeni na bojnom polju kraj Sirte i bili mučeni danima.. NATO je Rezolucijom 1973 ovjerio svoju intervenciju u Libiji. Ujedinjenu Afriku razbila je Južnoafrička Republika svojom izdajom i potpisom. Bitka je završila, a od tada se širi terorizam i kriminalitet, a gospodarstvo zemlje srušilo se.

Možete li zamisliti da od 2011. godine nije proveden nikakav građevinski projekt u Libiji?! Možete li zamisliti da od 2014. građani mogu povući samo 500 dinara (oko 70 američkih dolara) od svog novca na svojim bankovnim računima i mogu se povući samo jednom mjesečno?! .. i za to moraju stajati satima pred bankama…

Možete li zamisliti da od 2011. godine nije proveden nikakav građevinski projekt u Libiji?! Možete li zamisliti da od 2014. građani mogu povući samo 500 dinara (oko 70 američkih dolara) od svog novca na svojim bankovnim računima i mogu se povući samo jednom mjesečno?! .. i za to moraju stajati satima pred bankama...

Amerikanci ne samo da su dolazili u zemlju ubijati, dolaze 10 godina kasnije i proizvode film koji  prikazuje kako je ubojstvo libijskog naroda bilo bolno za njihove vojnike.

Amerikanci ne samo da dolaze u zemlju i ubijati, dolaze 10 godina kasnije i proizvode film koji govori i prikazuje kako je ubojstvo libijskog naroda bilo bolno za njihove vojnike.

Veterani alQaede na čelu nove Libije

Abdel Hakim Belhadj sada posjeduje najveću zrakoplovnu kompaniju u Libiji, koju je utemeljio tri godine nakon pada libijske države, iako je bio oslobođen iz zatvora 2010. i nije imao više od 10.000 libijskih dinara na svom bankovnom računu. Belhadj je jedan od terorista koji pripadaju al-Qaidi, s kojima se borio u Afganistanu 1980., potajno vratio u Libiju 1996. godine, nakon što je stvorio grupu pod nazivom „Libijska Borbena Grupa”, čiji je cilj bio izvršiti atentat na libijskog vođu Muammar Gaddafija.

Tijekom rata u Libiji 2011. godine, Belhadj je bio jedan od plaćenika koji se borio pod zapovjedništvom NATO-a, bio je vođa oružane terorističke policije koja je sudjelovala u oduzimanju i uništenju državnih institucija u Tripoliju.

Tijekom rata u Libiji 2011. godine, Belhadj je bio jedan od plaćenika koji se borio pod zapovjedništvom NATO-a, bio je vođa oružane terorističke milicije koja je sudjelovala u oduzimanju i uništenju državnih institucija u Tripoliju.

Američki senator John McCain posjetio je Tripoli 2012. godine kako bi Belhadju predao humanitarnu nagradu za sudjelovanje u rušenju libijske države!

Američki senator John McCain posjetio je Tripoli 2012. godine kako bi Belhadju predao humanitarnu nagradu za sudjelovanje u rušenju libijske države!

Prije mjesec dana britanski veleposlanik u Turskoj ispričao se u ime svoje vlade jednom od najopasnijih terorista u Libiji, a razlog za ispriku bio je da su bili uključeni u predaju Belhadja libijskim vlastima 2004. godine.

Prije mjesec dana britanski veleposlanik u Turskoj ispričao se u ime svoje vlade jednom od najopasnijih terorista u Libiji, a razlog za ispriku bio je da su bili uključeni u predaju Belhadja libijskim vlastima 2004. godine.

Vizija Ujedinjene Afrike

U obalnom gradu Sirte 9. listopada 2010.  održan je izvanredni summit Arapske lige i arapsko-afričkog summit kojim je najavljeno osnivanje ujedinjene Afrike. Promoviran je Arapski zlatni dinar (protuvrijednost čija u zlatu se čuvala u Sirtu). To je bio znak za uzbunu kolinijalne elite.

U obalnom gradu Sirte 9. listopada 2010.  održan je izvanredni summit Arapske lige i arapsko-afričkog summit kojim je najevljeno osnivanje ujedinjene Afrike. Promoviran je Arapski zlatni dinar (protuvrijednost čija u zlatu se čuvala u Sirtu). To je bio znak za uzbunu kod kolinijalne elite.

VEzano:

Mučenje Džamahirije ili zašto se Zapad tako panično boji Gadafija

NATO razara vodovod, jedini izvor pitke vode za 4,5 milijuna ljudi

INTERVJU Pukovnik Ilya Korenev – Kako i zašto je okupiran Tripoli i kako sam se sa Gaddafijem spasio iz grada

Gadafi: ‘NATO ljudi srušili ste branu koja spašava EU od vala izbjeglica’

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

1 thought on “7. godina poslije Gadafija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Vijesti u realnom vremenu


Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

go to top