Sloboda Juliana Assangea je i naša

Sloboda Juliana Assangea je i naša

Zatočen i izoliran od svijeta, Julian Assange postao je bastion slobode ušutkan od strane moćnih sila koje djeluju izvan vladavine zakona, a uz pomoć vladajuće politike potlačenih država. Tijekom ovog desetljeća vodi se propagandni rat protiv Juliana Assangea, a ispod površine razne agencije djeluju kroz države poslušnice.

Danas se navršava 40 dana od kada je @JulianAssange zatočen & izoliran od posjetitelja, novinara i komunikacija, nakon što je američki State Department izvršio pritisak na Ekvador. Ukupno 2,704 dana u kućnom pritvoru i u veleposlanstvu.  Krajem ožujka, novopečeni ekvatorski predsjednik, Lenin Moreno prekinuo je internetski pristup Julianu Assangeu. Ova odluka uključuje napetosti u Španjolskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu u vezi s Assangeovim društvenim medijskim porukama. Španjolska je prigovorila Assangeovoj potpori za kampanju neovisnosti u Kataloniji. Velika Britanija se žalila na činjenice u vezi s protjerivanjem ruskih diplomata.  I premda je Panel UN-a kritizirao takve postupke i podsjeća da Assange nikad nije osuđen, već je ‘samovoljno zatočen’ i zaslužuje ‘slobodu kretanja’ i druga prava.

Mrs. Christine Assange: ‘Za one koji misle da će Julian Assange dobiti pošteno suđenje u SAD-u: Bivši islandski ministar svjedoči kako je FBI pokušao podmetnuti Julianu Assangeu  2011. godine:

Lov na osnivača Wikileaksa bio je brutalan i korumpiran napad na slobodu govora od početka

Davno još prije ovog najnovijeg  progona, Julian Assange je oslobođen svih optužbi, jer je švedski slučaj protiv njega bio korumpiran. Tužiteljica, Marianne Ny, ometala je pravdu i čeka da bude procesuirana. Da Assange nije tada potražio utočište u veleposlanstvu Ekvadora u Londonu, već bi davno bio u nekoj američkoj rupi za mučenje koje je Chelsea Manning morao izdržati. Tu činjenicu vješto skriva mračna farsa koja se odigrala u Švedskoj.

Da nije bilo pritiska Ujedinjenog Kraljevstva, Švedska bi svoj slučaj protiv Assangea zaključila oslobađajućom presudom još 2013. godine.

Dakle, činjenica je da osnivač WikiLeaksa nikada nije optužen za seksualno zlostavljanje, a tužitelji u Ujedinjenom Kraljevstvu priznali su kako su uništili sve navodne dokaze vezane uz komunikaciju između Assangea i Švedske.

WikiLeaks je izložio način na koji Amerika vlada velikim dijelom sukoba u svijetu, uključujući i epske zločine, osobito one u Afganistanu, Iraku, Libiji…, česta kršenja suvereniteta i međunarodnog prava

Ne možemo li samo dronom 'skinuti' tog tipaHillary Clinton, razaračica Libije i, kao što je WikiLeaks objavio prošle godine, tajni obožavatelj iz osobne koristi snaga koje su potpisali ISIS, predložila je već isprobano i expresno riješenje slučaja Assange: ‘Ne možemo li samo dronom ‘skinuti’ tog tipa.’

Prema australskim diplomatskim kabelima , Washingtonova nastojanja da se ulovi Assangea su ‘bez presedana‘. U Aleksandriji, Virginija, tajni veliki sud zasjeda i pokušava već gotovo sedam godina otkriti zločin za kojeg se Assange može progoniti. To nije lako.

Assangeova sposobnost da se brani u takvom Kafkijanskom svijetu bila je strogo ograničena od strane SAD-a koji je svoj slučaj proglasio državnom tajnom. U 2015. godini savezni sud u Washingtonu blokirao je objavljivanje podataka o istrazi ‘nacionalne sigurnosti’ protiv WikiLeaksa. Za Assangea, suđenje mu je trajalo u medijima. 20. kolovoza 2010., kada je švedska policija otvorila ‘istragu silovanja’, sila je koordinirala s tabloidima u Stockholmu. Na naslovnicama je pisalo da je Assange optužen za ‘silovanje dviju žena’. Riječ ‘silovanje’ može imati vrlo različito pravno značenje u Švedskoj i u Velikoj Britaniji;  lažna stvarnost postala je vijest koja je obilazila svijet.

Manje od 24 sata kasnije glavna tužiteljica u Stockholmu, Eva Finne, preuzela je istragu. Nije gubila na vremena za poništavanje tjeralice, rekavši: ‘Ne vjerujem da postoji razlog da mislimo kako je on počinio silovanja’. Četiri dana kasnije, ona je i potpuno odustala od istrage o silovanju, rekavši: ‘Nemamo nikakvih dokaza o počinjenom zločinu’.

Nekoliko dana nakon što je glavni tužitelj otkazao slučaj,  u igru ulazi Claes Borgstrom, vrlo diskutabilna osoba u Socijaldemokratskoj partiji i  u medijima predstavlja odvjetnicu Marianne Ny koja će da zastupa dvije ‘silovane’. Zatražio je i drugog tužitelja u Gothenbergu.

Na dan kada je Marianne Ny ponovno aktivirala slučaj, šef švedske vojne obavještajne službe – koji ima akronim MUST – javno je osudio WikiLeaks u članku pod nazivom ‘WikiLeaks [je] prijetnja našim vojnicima [pod komandom SAD-a u Afganistanu]’.

I švedski premijer i ministar vanjskih poslova napali su Assangea, koji nije optužen za zločin.

Nakon što je pet tjedana  čekao u Švedskoj eventualnu obnovu ‘istrage o silovanjima’ i nakon što mu je napokon dopušteno da ode u London kako bi nastavio sa procesom pripreme za objavu ‘ratnih logova iz Iraka’ u Guardianu, na temelju WikiLeaksovih otkrića.

Čim je to učinio, Marianne Ny izdala je Europski uhidbeni nalog i Interpolovo ‘crveno upozorenje’ koji se obično koristi za teroriste i opasne kriminalce.

update 13.5.2018.

Veliki broj ljudi koji zahtjevaju  oslobađanje Juliana Asangea (više ne mole).  Vrijeme idealno za prosvjede

Update, 14.5.2018,.

‘Kako si dozvolila svom djetetu da smrdi u razredu’

Bivša Detektiva Scotland Yarda, koja je bila zadužena za istraživanje Edwarda Snowdena, dovela je pojam korumpiranosti na novi nivo: na Twitteru vrijeđa majku Juliana Assangea uoči Majčinog Dana.

Bivša Detektiva Scotland Yarda, Met, koja je bila zadužena za istraživanje Edwarda Snowdena, dovela je pojam korumpiranosti na novi nivo: na Twitteru vrijeđa majku Juliana Assangea uoči Majčinog Dana.

Update, 16.5.2018

Opasan zaokret... Isti onaj britanski list Guardian, koji je 2010. godine objavio neke od razornih ekspozicija WikiLeaksa sada se okrutno okrenuo protiv njega zajedno s ostalim kontroliranim medijima. Sada je pokrenuo  kampanju, očito dirigiranu iz raznih obavještajnih agencija, kojom bi da opravda Ekvador što odustaje od Assangeova azila. Assange poriče sve optužbe. Guardian se trudi dovesti ga u pritvor SAD-a. Sramotno.

 Update, 21.9.2018.

Američko-britanski progon Wikileaksa i Julian Assangea je rat protiv istine i slobode medija. Ako uspiju, neće biti medija koji će tajne elite moći objaviti, a da ne bude progonjen. Ovo je bitka između elita i svih ostalih

Britanska vlada ilegalno drže Juliana Assangea u pritvorskim uvjetima,  a sve više diplomata poziva na zaštitu slobode novinarstva na globalnoj razini. Sve što vlada Velike Britanije treba učiniti  jest zajamčiti da Assange neće biti izručen SAD-u, jer tako im i nalaže zakon. Novinari trebaju izaći u obranu ovog načela.

Update, 11.4.2019.

Povezano:

Mahniti napadi masmedija na osobe koje ne prihvaćaju službenu istinu o Siriji

Hakeri Cyber-Berkut razotkrili pripreme za još jedan lažni napad u Siriji

Hakirana korespondencija Porošenka i Sorosa

Hakirani mailovi obavještajnog pukovnika dokazuju umješanost Pentagona u kemijski napad

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

9 thoughts on “Sloboda Juliana Assangea je i naša

 1. Long time supporter, and thought I’d drop a comment.

  Your organization’s wordpress site is very sleek – hope you don’t
  mind me asking what theme you’re using? (and don’t mind if I steal it?
  :P)

  I just launched my small businesses site –also built in wordpress like yours– but the theme slows (!) the site down quite a bit.

  In case you have a minute, you can find it by searching for “royal cbd” on Google (would
  appreciate any feedback) – it’s still in the works.

  Keep up the good work– and hope you all take care of yourself during the coronavirus
  scare!

  ~Justin

 2. Ритмы современного мира не предоставляют времени на такую базовую потребность как секс. Скучная, превращающаяся скорее в рутину, а не нормальные взаимоотношения молодых людей или семей. Если вдруг эта сфера жизни уже не так радует, определенно ее пора сделать разнообразнее. В этом определенно помогут специализированные инструменты, которые можно найти в сети.
  – Интим-игрушки для пар: насадки, стимуляторы, ошейники, трусики и насадки, фаллопротезы, плетки и др.
  – Женские секс-товары: вибраторы, пробки, стимуляторы без вибрации, шарики, цепочки, фистинг, вибронаборы и др.
  – Секс-игрушки для молодых людей: вакуумные помпы, массажеры простаты, насадки, удлинители, эрекционные кольца, куклы и др.
  – Специальные принадлежности для секса: подушки, качели, мебель, сувениры, антисептики и др. сюда
  Применяя товары таких характеристик рекомендуем обращать внимание на надежные магазины. Например, магазин Intim-shop отправляет товары конфиденциально в закрытых коробках. На все товары представлены сертификаты, присутствуют стандарты качества.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Vijesti u realnom vremenu


Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

go to top